Nereikia nė sakyti, kad Belgija yra graži bet kuriuo metų laiku. O tiems, kurie negali pakęsti vasaros karščių, Belgija, kurios vidutinė liepos temperatūra yra +18 laipsnių, atrodys tikras rojus. Paragavus vietinio alaus, paskutinės abejonės išnyks.

Šokoladas, vafliai, alus ir net deimantai – tai priežastis, kodėl turėtumėte vykti į Belgiją tuščiu lagaminu ir grįžti su dviem pilnais! Dabar kaip niekada paprasta ten nuvykti. Keleivių vežimas mikroautobusais patogus ne tik vykstantiems darbo reikalais, bet ir tiesiog norintiems aplankyti šią šalį.

Šokoladas ir viskas iš šokolado. Kodėl belgiškas šokoladas yra vienas geriausių pasaulyje?

Europos Sąjungos standartai leidžia gaminti šokoladą vietoj kakavos sviesto iki 5% augalinio aliejaus. Tačiau Belgijoje gerbiamos šimtmečių senumo tradicijos, o tikrame šokolade visada bus 100% kakavos sviesto, be to, daugelis gamyklų vis dar gamina šokoladą rankomis.

Belgijos šokoladininkai nesidrovi eksperimentuoti su skoniais. Saldainiai su vasabi ar grafo pilka arbata, aštriomis speculomis ar rožiniais pipirais.
Belgija taip pat yra pralinų gimtinė. Būtent čia šis migdolų įdaras buvo išrastas ir pristatytas dar 20 amžiaus pradžioje.

Jūs tikriausiai valgėte belgiškus vaflius kavinėse, parke ir kažkur užsienyje. Bet jei neišbandėte jų pačioje Belgijoje, galite pamiršti visą savo gastronominę patirtį.
Alaus gamyba yra šimtmečių senumo tradicija Belgijoje, kuri prasidėjo viduramžiais. Pirmieji aludariai buvo vienuoliai, kurie kaip vandenį naudojo silpną alaus gėrimą.

Deimantai. Belgijos miestas Antverpenas laikomas deimantų pasaulio sostine. Dar 1447 metais čia buvo pradėtas pjauti deimantas. Nuo to laiko Antverpeno pjovimas tapo viso pasaulio kokybės standartu. Kasmet ten perdirbama daugiau nei 80% deimantų iš viso pasaulio. Taigi būtent į Belgiją reikia ieškoti išskirtinių ir aukštos kokybės papuošalų.